Laplanduilen en Sperweruilen in de winter

“Laplanduilen en Sperweruilen in de winter”

Wat?
Wanneer muizenpopulaties in het noorden laag zijn, worden uilen gedwongen om de beschutting van de boreale wouden te verlaten. Vooral in de winter kunnen uilen zeer honkvast worden aan een open plek, en zijn ook niet schuw tegenover mensen. Dit zijn de ideale omstandigheden, en duurt soms niet lang. Tierra Photo Tours staat in rechtstreeks contact met enkele van de beste vogelkijkers in Finland, die ons zullen melden zodra de lokale uilen tevoorschijn komen en gefotografeerd kunnen worden. Meest tot de verbeelding spreken uiteraard de grote Laplanduilen, maar ook de Sperweruil, Dwerguil, Ruigpootuil en misschien ook zelfs Sneeuwuil!

Wanneer?
Dit is een reis die héél plots zal aangekondigd worden i.f.v. beschikbare omstandigheden. Afreizen zal vrijwel uitsluitend in winter zijn, met grootste kans in periode februari-maart. Minimum drie volle dagen fotograferen.

Hoe?
Zodra zes stand-by deelnemers op de lijst staan, worden die verwittigd wanneer we nieuws krijgen uit Finland. Als er iemand niet mee kan, worden mensen op de rest van de lijst gecontacteerd, in volgorde van inschrijving.

Waar?
In het noorden van Finland, tussen Oulu en Kuusamo

Maximum deelnemers?
6 fotografen

Richtprijs?
250 euro per dag (incl één overnachting met ontbijt), excl vlucht, middag en avondmaal.

Wachtlijst?
3/6

Meer foto’s?

Klik hier

Share