Noorwegen 4-9 januari 2015

“Orca’s en Bultruggen in winters Noorwegen.”

Humpback whale Zodiac Killer whale

Hoogtepunten

  • Grootste concentratie Orca’s in de wereld!
  • Ongelooflijke close-up waarnemingen van walvissen.
  • Schitterende omgeving van de Vesteralen eilanden.
  • Prachtig winters licht.
  • Begeleiding door professionele fotograaf uit België

Sedert een tweetal winters komen grote concentraties Haring overwinteren rond de kusten van de Vesteralen. Letterlijk de ganse fjord is gevuld met Haringscholen, en dat trekt enige predatoren aan: honderden Orca’s en tientallen Bultruggen en Gewone vinvissen komen zich tegoed doen aan het festijn, en dat kunnen we op slechts enkele meters afstand waarnemen vanop onze RIB-boot! Elke dag varen we uit tijdens het mooiste licht en fotograferen we de Orca’s en walvissen met slechts 70-200mm lenzen!
Na de boottocht trekken we er op uit om de prachtige omgeving in beeld te brengen en met wat geluk zien we zelfs het Noorderlicht.
We verblijven in een gezellige gastenhuis in de haven van Andenes, onze uitvalsbasis.
Deze reis is een echte aanrader voor wie wilde natuur van dichtbij wil beleven!

Na inschrijving voorzien we je uiteraard met veel informatie om deze reis voor te bereiden!

Datum

4 – 9 januari 2015

Prijs

1950 euro

Voorschot

600 euro

Inclusief

boottochten van 2-3 uur, full-pension, transport ter plekke, begeleiding

Exclusief

vlucht, alcoholische dranken, single kamer toeslag 35 euro per nacht (met eigen toilet en douche) (beperkte beschikbaarheid)

Groepsgrootte

8 fotografen (incl fotograferende gids). Op de boot is plaats voor 12 personen, maar we kiezen voor slechts 8 personen zodat iedereen voldoende bewegingsvrijheid heeft om in alle richtingen foto’s te nemen.

Bestemming luchthaven

Andenes. Transport naar het gastenhuis is voorzien.

Kledij

Dankzij de warme golfstroom is het niet zo koud als je zou denken, maar hou toch rekening met wind en spatwater. Het is verplicht om tijdens de boottochten een warm en drijvend overlevingspak te dragen, en daarbovenop een reddingsvest. Breng waterdichte schoenen mee, die voldoende grip hebben op een natte bootvloer.

Materiaal

Ideale lenzen zijn lichtsterke zoomlenzen met bereik van 70-200mm, of vaste brandpuntlenzen van maximum 300mm (langer is niet hanteerbaar op de soms schommelende boot).  Breng bij voorkeur ook een snelle camera (die goede resultaten geeft bij hoge ISO’s) mee, want we fotograferen snelle actie. Voor landschappen heb je breedhoeklenzen en stevig statief nodig; en voor het Noorderlicht zeer lichtsterke groothoeklenzen van minimum F2.8. Hou rekening met spatwater tijdens de boottocht en breng regenhoezen mee voor je toestel,lenzen en camera-tas.

Conditiegraad

Er is geen specifieke conditie geeist, maar hou rekening met eventuele schommelende boottochten. Wandelingen zijn beperkt tot korte uitstapjes naar bv het strand om de landschappen of het Noorderlicht te fotograferen (late avonden!).

Reisleider

Yves Adams

Foto’s

Foto’s van deze trip: 2014 Achter de schermen: 2014

Meer informatie?

Contacteer ons.

Share