Spitsbergen 6-15 juli 2014

“Een unieke expeditie naar het Arctische Noorden voor de veeleisende natuurfotograaf”

Nog 1 plaats beschikbaar!

Hoogtepunten

  • Cruise in klein gezelschap.
  • Enkel voor natuurfotografen, we richten ons voornamelijk op IJsberen en andere arctische bewoners.
  • Reisbegeleiding door 2 ervaren poolreizigers.
  • Fotografische begeleiding door professionele natuurfotograaf uit België.

Na een lange winter ontwaakt het Arctische leven en arriveren broedvogels massaal in de kolonies op kliffen en toendra-vlaktes, terwijl het pakijs in het Noorden hardnekkig vasthoudt. Een ideaal tijdstip om dit Spitse bergen eiland te verkennen en onmiddellijk koers te zetten richting pakijs. Hier zijn de grootste kansen om IJsberen en Walrussen te zien, en gonst het van het leven aan de rand van de zee met Dikbekzeekoeten, Kleine Alken, Drieteenmeeuwen,… We hebben tijd, en zijn niet gebonden aan de dagelijkse routine zoals op andere Spitsbergen-cruises. Dat wil zeggen, vinden we IJsberen of zien we ander speciaals tijdens mooi licht, dan geven we daar aandacht aan, ongeacht de kok klaar staat met het eten…

We zetten koers richting vogelkolonies, gletsjerbaaien en pakijs, we bezoeken dus geen historische of culturele bezienswaardigheden. Elke dag (én nacht) staat in het teken van natuurfotografie. We reizen in kleine groep, dus is er steeds voldoend plaats op dek én in de twee Zodiacs, die we gebruiken voor landingen, trips tussen de ijsschotsen of close-encounters.
We worden begeleid door twee Scandinavische avonturiers en een Belgische natuurfotograaf. Tijdens lange doorsteken is er tijd voor lezingen aan boord over het leven in het Noorden en natuurfotografie-gerichte expedities. Er is ruimte voor fotografische begeleiding en uitleg en er zijn zelfs mogelijkheden tot kayak-trips.

Ons schip is de sfeervolle MS Origo die normaal plaats biedt voor 24 passagiers, maar voor deze natuurfotografietrip beperkt is tot 12 passagiers, die dus in een comfortabele manier zullen kunnen reizen én fotograferen naar hartelust.

Datum

6-15 juli 2014.

Prijs

Prijzen vanaf 6595 euro.

Inclusief

Alle maaltijden, alle excursies, lezingen, begeleiding.

Exclusief

Vlucht, drank, eventuele overnachting in hotel in Longyearbyen voor en na bootreis.

Groepsgrootte

12 fotografen

Verblijf

MS Origo.

Kamers

2 persoonskajuiten, toeslag voor 1 persoonskajuit (voor zover beschikbaar bij boeking).

Materiaal

Allerhande, van groothoeklens, macro tot telelens aangevuld met converters, voldoende batterijen, statief.

Kledij

Warme kledij. Waterdicht schoeisel of laarzen voor de Zodiac landingen.

Bestemming luchthaven

Longyearbyen.

Conditiegraad

We gaan voornamelijk fotograferen vanop het dek van de MS Origo en vanuit de Zodiacs. We proberen dagelijks rond te varen met de Zodiac en op sommige locaties gaan we kleine wandelingen maken richting Kleine alkenkolonies e.a. Het is er 24 uur licht: bereid je dus voor op weinig slaap.

Reisleider

Yves Adams i.s.m. Vega Expedition

Foto’s

Foto’s van deze trip in 2013 Achter de schermen in 2013

Meer informatie?

Lees onze uitgebreide informatie hier of contacteer ons.

Share